středa 12. května 2010

Smysluplný rozhovor

Představte si následující situaci: Je večer, tak kolem půl desáté.  Na vysokoškolské koleji je tou dobou živo, co taky chtít jiného od asi šesti stovek studentů, z nichž má každý své zájmy, své nálady, každý má nárok se opít a s tím má i nárok na to, aby mu pak bylo druhý den řácky špatně. Nás ovšem nezajímá ledajaký student, ale jeden konkrétní, tedy spíše jedna konkrétní studentka.

Na koleji si žije poklidným způsobem, ke štěstí jí stačí prohodit pár slůvek se spolubydlící, dvě teplá jídla denně, postel, stůl a připojení k internetu. Ví, že její hudební vkus je pro ostatní těžko stravitelný, tak si hudbu  poslouchá ze sluchátek, aby tím nikoho nerušila. A protože i její smysl pro humor je, řekněme, nekonvenční, hodně se hlídá, aby nikoho neurazila, nepohoršila nebo neznechutila. Proto působí jako suchar. Moc přátel nemá, ale to jí nevadí, protože těch pár, co má, jí bohatě stačí. O svoje sousedy na koleji se nestará, co dělají, to není její věc a do cizích věcí ona nos nestrká.

Po hektickém dni, jehož hlavní náplní bylo učení se a psaní písemek, si ona studentka myslí, že si zaslouží pustit si další díl seriálu, který má rozkoukaný, prohlédnout si svoje oblíbené internetové stránky, navečeřet se a jít spát.

Už se jí podařilo najít onen díl onoho seriálu a konečně ho i pustit, když tu…ťukání na dveře. Nezbývá jí tedy, než zastavit přehrávání, sundat sluchátka, zvednout se od stolu a jít otevřít. Cestou se snaží ještě vykouzlit na svém obličeji milý výraz. Než dojde ke dveřím, ozve se ťukání ještě jednou. Je dost hlasité a dost vysoko, takže to asi bude kluk.

A taky, že jo. Nikdy v životě ho neviděla, tak je trochu překvapená, ale on na ni taky zírá jak kakabus.

"Děje se něco?" zkouší to opatrně

"Ne, mělo by se něco dít?"

"Mno já nevím, tys mi ťukal na dveře."

"Já ne."

"Ne, takže mi na dveře nikdo neťukal?"

"Nee."

"Aha! Nikdo, jo, jasně. A ty seš tu teda…proč?"

"No, bych si chtěl popovídat…"

"Popovídat."

"Jo, no víš, mi kamarádi řekli, že jsi strašně milá holka, tak abych si šel s tebou povídat."

"Aha, který kamarádi ti to řekli?"

"Mno, kamarádi…"ukazuje neznámý za sebe, ke dveřím, za nimiž je pokoj obývaný čtyřmi chlapci.

Naše studentka se s nimi odmítá bavit a asi je to i pochopitelné, vezmeme-li v úvahu, že tihle sousedé se čas od času opijí a pak se polonazí dobývají k ní do pokoje, nadávají jí, že jim nechce otevřít a když už je to věčné mlácení do dveří a házená prázdných pivních lahví proti zdi omrzí, napatlají jí na dveře pomeranč nebo kiwi nebo jiné ovoce, které do rána zaschne a vytvoří na dveřích a okolo nich lepkavý povlak, který se jen těžko smývá. To poslední, na co teď měla náladu, bylo se s nimi vybavovat a poslouchat, jak je nenormální, když nedokáže pochopit, že když se oni opijí, tak se holt ve tři hodiny ráno neumí ovládat.

"Aha, tihle kamarádi…tak víš co? Milá holka šla na hóódně dlouhej výlet."

Poslední, co k tomuto příběhu zbývá dodat, je, že zvuk prudce zabouchnutých dveří před nosem toho mladíka se ozýval v chodbách ještě chvíli potom. Naše studentka si oním prásknutím docela ulevila a i když se jí pak dobře usínalo, v hlavě se jí usídlila myšlenka, že tahle příhoda ještě bude mít dohru.

No řekněte, nemám já bezva sousedy?

4 komentáře:

  1. Nakopat do zadku, nahlásit na vyšších místech.

    OdpovědětVymazat
  2. *chcípá smíchy* Omlouvám se, je to ode mě škodolibé, ale z objektivního pohledu je to náramně zábavné... XDDD

    Tak přinejhorším se příště můžeš pokusit chlapci mezi dveřmi přibouchnout hlavu... XD

    OdpovědětVymazat
  3. Dreamer: Zadek mají na nakopání moc kostnatej, nicméně už jsem je "nabonzovala" :D

    Gladness: Z mého subjektivního pohledu je to taky zábavné a už se na to dívám s nadhledem, není za co se omlouvat, já to sem napsala pro zasmátí ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem tak ráda, že nemusím bydlet na kolejích, jinak bych asi už seděla za masovou vraždu. :D A myslím, že přibouchnout by někteří zasloužili úplně jinou část těla spíš než hlavu...
    Nemáš to tam s nima jednoduché. :)

    OdpovědětVymazat

Ke každému komentu si nyní můžete napsat ještě jeden zdarma!!!